Un minor de 16 ani a fost arestat pentru că a bătut un consătean până l-a băgat în spital

Un minor, Andrei  Z.,  în vârstă de 16 de ani, din satul Valea Lungă, comuna Vinderei, bănuit de săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, a fost  arestat  preventiv ieri, de judecătorii bârlădeni.  Acesta a bătut pe 25 martie seara, în incinta unei societăți comerciale din  Valea Lungă, un bărbat de 36 de ani, din aceeași localitate, care are acum nevoie de 50-55 de zile de îngrijiri medicale!

 

Polițiștii  Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au probat activitatea infracțională a unui bărbat  din localitatea Valea Lungă, comuna Vinderei, bănuit de comiterea infracțiunii de vătămare corporală, în seara zilei de 25 martie a.c.,  în comuna Vinderei.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că la data de 25 martie a.c., la ora 22.00, în incinta unei societăți comerciale din localitatea Valea Lungă, comuna Vinderei, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, minorul cercetat  ar fi agresat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din aceeași localitate.

În urma agresiunii, bărbatul  a suferit vătămări ce necesită 50-55 de zile de îngrijiri medicale, viața fiindu-i pusă în primejdie.  „La data de 29 martie a.c., ca urmare a administrării  probatoriului, polițiștii au luat față de bărbatul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost  prezentat  ieri, 30 martie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru dispunerea unei măsuri preventive”, a precizat  Mălina Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Procurorul de caz l-a trimis în fața instanței care a admis  propunerea de arestare preventivă  formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad în dosarul de urmărire penală  privind pe inculpatul Andrei Z. de doar 16 ani. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului  Z.A, pentru săvârșirea  infracțiunii de vătămare corporală, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30.03.2023 și până la data de 28.04.2023, inclusiv. Dispune  emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Z.A.”, este decizia judecătorului de drepturi și libertăți al Judecătoriei Bârlad.  Sentința nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel la Tribunalul Vaslui.

 

sursa:

Arestat la doar 16 ani! A băut și a bătut un consătean până l-a băgat în spital!

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …