duminică, 3 decembrie , 2023

Xiaomi anunță Redmi Note 12 Turbo. Procesor Snapdragon 7+ Gen 2 și 1 TB stocare la sub 400 de dolari

Primul telefon echipat cu noul procesor Snapdragon 7+ Gen 2 a fost anunțat oficial de Xiaomi și face parte din seria Redmi Note 12. Modelul se numește Redmi Note 12 Turbo și va fi lansat oficial momentan doar în China. Pe lângă faptul că acest model integrează cel mai puternic chipset din zona mid-range de până acum, acesta vine și cu până la 1 TB stocare internă, la un preț impresionant de mic: sub 400 de dolari americani. Până în prezent, telefoanele cu astfel de stocare erau doar în zona flagship si ajungeau la prețuri de peste 1.500 de dolari/euro.

Redmi Note 12 Turbo ar putea fi cel mai puternic mid-range, cu cea mai mare stocare din piață

Snapdragon 7+ Gen 2 ar trebui să ofere o performanță similară sau măcar foarte apropiată de ceea ce vedeam anul trecut pe flagship-urile cu Snapdragon 8 Gen 1, deci vedem un salt impresionant de performanță în zona de medie. Noul Redmi Note 12 Turbo ar putea fi astfel unul dintre cele mai bine dotate telefoane de medie ale anului, iar prețul său accesibil ar putea asigura că acesta va deveni un adevărat succes, cel puțin în China. Din păcate, noua serie Redmi Note 12 de la Xiaomi proaspăt lansată și în Europa, nu include și modelul Turbo. Sperăm însă să vedem o lansare a acestui model și în vest.

Configurația include și un ecran OLED de 6,67” cu rezoluție Full HD+ la 120 Hz, o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă la 67W, cu 8 GB memorie Ram și 256 GB stocare în varianta de bază. Camera foto folosește un sistem cu trei senzori pe format 64+8+ megapixeli, și o cameră de 16 megapixeli pe față. Uimitor, Xiaomi oferă chiar și un jack de 3,5mm pentru conectarea de căști, un port infraroșu și conectivitate wireless prin WiFi 6 și Bluetooth 5.3.

O versiune de top cu 16 GB RAM și 1 TB stocare va fi de asemenea disponibilă în China, la un preț introductiv de 2.599 yuan (380 dolari americani), față de prețul standard de 2.799 yuan (410 dolari). Modelul de bază pornește de a 1.999 yuan (291 dolari). În cazul în care telefonul va fi lansat și în Europa, ne așteptăm la prețuri cu 20-30% mai mari, dar, chiar și așa, ar fi cel mai ieftin telefon cu 1 TB stocare internă din piață.

În China a fost anunțată și o ediție specială cu branding Harry Potter, care include o serie de accesorii, un pachet de sticker-e și alte accesorii și obiecte promoționale cu logo-ul celebrei francize pentru copii. Această ediție costă 2.399 yuan (350 dolari) și vine în configurație 12+256 GB.

Vezi si

YouTube pune stop clipurilor care promovează obiceiuri alimentare nesănătoase

Ușor de viralizat prin promovarea către un public numeros, mereu în căutarea de soluții pentru …