duminică, 24 octombrie , 2021

Vasluienii sunt aşteptaţi la plantat copaci

Autorităţile vasluiene readuc în actualitate o problemă mai veche, care se referă la sutele de hectare de teren degradat care ar trebui împădurite. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Vasile Mihalachi, fiecare persoană ar trebui să se gândească la viitor şi să planteze măcar câţiva copaci.

plantat

 

Nu trebuie să facă acest lucru doar pentru un mediu sănătos, ci şi pentru a asigura o sursă de combustibil peste ani.
„Eu, personal, plantez de câte ori am ocazia şi mă pot lăuda cu o plantaţie destul de măricică. Tot personal voi vorbi cu primarii: acolo unde există o bucată de teren unde nu se pate cultiva, să fie plantată măcar cu salcâm. Poate gazul peste zece ani va fi mult mai scump. Dacă ai lemnul tău, nu te doare capul”, a spus Mihalachi.
Şi problema perdelelor de protecţie de pe marginea drumurilor s-a discutat de nenumărate ori. Doar că, oricât de mult şi-ar dori autorităţile să planteze, fără acordul cetăţenilor care sunt proprietari de teren, nu pot face acest lucru. Mulţi nu sunt de acord să cedeze nici un ar din suprafaţa pe care o deţin.
„Noi avem în vedere înfiinţarea de perdele de protecţie, dar trebuie să cădem la învoială cu cetăţenii. A fost comisă o mare greşeală odată cu Legea 18, că nu s-a păstrat teren pentru astfel de investiţii. Poate ne vom înţelege cu cetăţenii măcar acolo unde avem probleme an de an cu înzăpezirile. Dar e foarte greu cu românul nostru, care nu ştie să folosească acea palmă de pământ pe care o are. Mai bine o lasă nelucrată decât să o dea la altul. Că e de la mama, de la bunelul, nu vrea să o cedeze”, a mai spus vicepreşedintele CJ Vaslui.
În judeţul Vaslui sunt la acestă oră doar 2.500 de metri liniari de parazăpezi, aşa că perdelele de protecţie ar fi de mare ajutor.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Google Photos va afișa colajele Memories și în interfața pentru desktop

Luând forma unor colaje de poze și animații mai mult sau mai puțin reușite, amintirile …