marți, 27 septembrie , 2022

Veste rea pentru vasluienii care au maşini cu volanul pe dreapta

Şoferii care au maşini cu volanul pe dreapta vor fi puşi situaţia să aleagă dacă se vor despărţi de ele sau vor face un curs de conducere suplimentar. Această obligativitate este prevăzută într-un nou proiect de lege.

volan dreapta

Concret, potrivit unui document înregistrat de Parteneriatul Român de Siguranţă Rutieră la Camera Deputaţilor, în prezent, în ţara noastră circulă aproximativ 10.000 de autovehicule care au volanul pe dreapta. Conform statisticilor, peste 90% dintre conducătorii de maşini cu volanul pe dreapta care au fost implicaţi în accidente rutiere au fost vinovaţi de producerea acestora.

Ideea este că schimbarea poziţionării şoferului la postul de conducere al autovehiculului din partea stângă în partea dreaptă produce modificări semnificative în stereotipurile formate, atât în cele de manevrabilitate/deplasare, cât şi în cele de orientare în spaţiul rutier. Având în vedere faptul că maşinile cu volanul pe dreapta circulă într-un spaţiu rutier adaptat circulaţiei pe dreapta, se propune ca aceste autovehicule, pentru a fi recunoscute şi de ceilalţi participanţi la trafic, să aibă pe parbriz şi lunetă ecusoane cu inscripţia „volan pe dreapta”.
Potrivit unui deziderat al Uniunii Europene, până în anul 2020, numărul decedaţilor şi al răniţilor în accidente de circulaţie trebuie redus cu 50%.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …