sâmbătă, 4 decembrie , 2021

VIDEO: Mașina zburătoare AirCar a petrecut 35 de minute în aer, la primul zbor inter-city

Mașina zburătoare nu mai este doar un concept, ci ceva palpabil. AirCar, vehiculul dezvoltat de compania Klein Vision, a zburat cu succes între două orașe din Slovacia.

Mașina a petrecut 35 de minute în aer, timp în care a parcurs distanța dintre Nitra și capitala Bratislava.

AirCar Prototype 1, mașina care a încheiat cu succes testul, are un motor BMW de 160 CP și patru elice. Vehiculul se transformă din automobil în aparat de zbor în mai puțin de trei minute.

 

Prototipul a înregistrat, în timpul testelor, mai mult de 40 de ore de zbor și a atins o viteză maximă, în aer, de 190 km/h.

Compania lucrează la AirCar Prototype 2, cu motor de 300 CP, capabil să propulseze, în zbor, mașina cu o viteză maximă de 300 km/h. Vehiculul va avea autonomie maximă de 1.000 km.

Versiunea de serie a AirCar ar urma să fie disponibilă pe piață, dacă totul merge bine, anul viitor.

Mașina zburătoare, un vis care devine realitate

Anul trecut un alt producător de mașini zburătoare, PAL-V din Olanda, a obținut permisiunea de a-și testa vehiculul Liberty pe drumurile europene.

Primul stat din lume care le-a permis mașinilor zburătoare să circule pe drumurile publice a fost New Hampshire din SUA.

La sfârșitul anului 2018, banca americană Morgan Stanley estima că piața mașinilor zburătoare va avea, într-un scenariu optimist, o valoare de 2.900 de miliarde de dolari în 2038.

Vezi si

Return YouTube Dislike: o soluție temporară pentru a vedea numărul de reacții negative pe YouTube

YouTube a luat decizia de a ascunde complet numărul de dislike-uri pentru clipurile video de pe platformă, …