Violator bătut de victimă la Vaslui: arestat după ce s-a luptat să violeze două femei ce i-ar fi putut fi mamă şi bunică

646x404 (3)

Un tânăr de 19 ani, din satul Beneşti, comuna Tanacu, a fost arestat preventiv, în această după-amiază, după ce a încercat să violeze două femei. Una dintre victime a reuşit să-i aplice o „corecţie” fizică violatorului, care îi este vecin. Poliţiştii au demarat cercetări în urma primirii unei sesizări în noaptea de 20/21 iulie, cu privire la faptul că un tânăr necunoscut a pătruns fără drept în curtea unei femei în vârstă de 81 de ani, fostă învăţătoare, din localitatea Beneşti, comuna Tanacu.

Tânărul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a lovit bătrâna cu pumnul peste faţă şi i-a cerut să întreţină raport sexual. Pentru a nu fi recunoscut, individul a încercat să acopere faţa victimei cu un sac. Femeia a reuşit să strige după ajutor şi să alerteze vecinii. Auzind oamenii vociferând, agresor a fugit.. În urma cercetărilor, cadrele Secţiei de Poliţie Rurală 2 Vaslui au dat de urma individului, un puşti de 19 ani – George Sălăvăstru, din localitate. Acesta şi-a recunoscut fapta, punând totul pe seama băuturii.

Pe parcursul audierilor, le-a declarat poliţiştilor că, în aceeaşi noapte, la o oră distanţă, a încercat să violeze o altă femeie din sat, însă planul nu i-a ieşit nici de această dată, fiind luat la bătaie de  victimă. „Poliţiştii au stabilit că, în noaptea respectivă, suspectul a pătruns fără drept şi în curtea unei femei în vârstă de 40 ani, din aceeaşi localitate. A lovit-o cu pumnul în zona feţei, i-a rupt obiectele de îmbrăcăminte şi a încercat să întreţină raport sexual. Victima s-a împotrivit şi l-a lovit pe tânăr, iar acesta a fugit”, a declarat subcomisar Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Reţinut de poliţişti şi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui, Sălăvăstru a fost arestat 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă de viol. Cele două femei agresate vor avea nevoie de cinci-şase zile de îngrijiri medicale pentru leziunile suferite.

Pedeapsa prevăzută de Codul Penal pentru infracţiunea de viol este închisoare de la trei la zece ani, iar pentru infracţiunea de violare de domiciliu, închisoare de la şase luni la trei ani. Tentativa se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …