Aproape jumătate de tonă de motorină, confiscată la Bârlad

646x404 (2)

Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad au confiscat 400 litri de motorină de la un bărbat care comercializa combustibilul fără a deţine documente legale de provenienţă.

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Bârlad  au depistat pe strada Republicii un bărbat de 42 ani, din localitate, în timp ce comercializa motorină fără a deţine acte de provenienţă. Cantitatea de 400 l motorină era depozitată într-o autoutilitară, în recipiente metalice.

În condiţiile în care bărbatul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege care să justifice provenienţa licită pentru bunurile comercializate, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu amendă în cuantum de 5000 lei.

Întreaga cantitate de motorină a fost ridicată în vederea confiscării şi predată la o societate comercială cu punct de lucru în municipiul Bârlad. În conformitate cu prevederile Legii 12/1990, efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii, constituie contravenţie.

Bunurile care au servit sau au fost destinate să servească la săvârşirea vreuneia dintre faptele prevăzutede Legea 12/1990, dacă sunt ale contravenientului, precum şi sumele de bani şi bunurile dobândite prin săvârşirea contravenţiei se confiscă.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …