WhatsApp permite acum transferarea conversațiilor de pe Android pe iPhone

După o lungă așteptare, Meta a anunțat săptămâna aceasta că acum se poate realiza transferarea conversațiilor de pe Android pe iPhone aflate pe WhatsApp, incluzând fotografiile, videoclipurile și mesajele vocale, menținând în același timp criptarea end-to-end. Sistemul folosește aplicația deja existentă Move to iOS de la Apple pentru telefoanele Android și poate fi inițiat în timpul procesului de configurare a unui iPhone nou (sau resetat din fabrică). Mutarea va fi binevenită pentru mulți utilizatori care au folosit WhatsApp pe telefoane Android, dar care au trecut recent la iPhone. Procesul este simplu și eficient și garantează că toate datele WhatsApp vor fi transferate în siguranță și securitate.

Până acum, utilizatorii au putut transfera date doar de pe iPhone pe smartphone-uri Android. Pentru cealaltă direcție de transmitere a datelor, erau necesare, de obicei, soluții terțe costisitoare sau dubioase. Dar acest lucru este pe cale să se schimbe, după cum a anunțat Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, pe Facebook. Prin integrarea aplicației „Move to iOS” cu WhatsApp, Facebook va putea oferi o experiență de migrare a datelor fără probleme pentru utilizatorii care trec de la Android la iOS. Iar cu peste 1 miliard de dispozitive Android vândute în fiecare an, există o piață potențială uriașă pentru acest serviciu.

Mark Zuckerberg a anunțat noua funcție pe Facebook: „Adăugăm la WhatsApp capacitatea de a transfera istoricul de chat, fotografii, videoclipuri și mesaje vocale între Android și iPhone, cu criptare end-to-end”.

Aceasta este una dintre cele mai solicitate caracteristici. După ce anul trecut a fost adăugat transferul de la iPhone la Android, transferul securizat de date merge acum și invers.

Experții speculaseră deja cu privire la noua funcție. Blogul WABetaInfo a urmărit deja testele de la începutul lunii ianuarie.

Aflați de aici cum funcționează transferarea conversațiilor de pe Android pe iPhone

Vezi si

AMD va lansa procesoare Ryzen 7000X3D cu 100MB de memorie cache

AMD a surprins pe toată lumea atunci când a lansat procesorul Ryzen 7 5800X3D. Ușor …