Alimentul care omoară: Doi huşeni au murit înecaţi cu pâine!

ambulanta 76045000 300x168 Alimentul care omoară: Doi huşeni au murit înecaţi cu pâine!

O femeie şi un bărbat au decedat la Huşi, în aceeaşi zi, după ce s-au înecat cu pâine.

O femeie de 64 de ani şi un bărbat de 72 de ani au murit la Huşi, în aceeaşi zi, după ce s-au înecat cu pâine. Femeia a fost descoperită de soţ, iar septuagenarul era internat într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.
În ambele cazuri, cauza decesului a fost stabilită de medicii legişti. Bătrânul fusese internat în centrul din Huşi la începutul lunii, prin transfer de la Spitalul Municipal Bârlad, unde a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral. Angajaţii centrului le-au declarat poliţiştilor că bărbatul a început să se simtă rău de miercuri dimineaţă, după micul dejun, însă au solicitat intervenţia unei ambulanţe abia aproape de ora 11, când victima nu mai putea respira. Transportat la spital în stop cardio-respirator, bătrânul nu a mai putut fi salvat.
Reprezentanţii DGASPC spun că vor demara o anchetă pentru a stabili dacă angajaţii centrului au respectat protocoalele.
”Persoana se afla internată în centrul nostru de la 1 octombrie anul curent, fiind diagnosticată cu mai multe afecţiuni medicale, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, deci era o persoană dependentă din punct de vedere medical. Miercuri, după micul dejun, a început să acuze stări de vomă. A fost văzut de medicul unităţii, care i-a acordat medicaţie specifică (metoclopramid – n.r.), însă starea de rău a continuat. La ora 10.40 s-a solicitat intervenţia ambulanţei, care a transportat pacientul la spital, unde a şi decedat”, a declarat Irina Câmpeanu, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui.
Cel de-al doilea deces prin asfixie mecanică cu bol alimentar s-a înregistrat miercuri după-amiază, la scurt timp după ce o femeie de 64 de ani a luat masa împreună cu soţul ei. Acesta din urmă a ieşit cu treburi în gospodărie, iar la un moment dat, văzând că femeia nu mai apare, a intrat să o caute în casă, moment în care a descoperit-o decedată, în pat. Fiica lor a sunat la 112. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Huşi, însă la o examinară sumară a cadavrului nu au fost descoperite urme de violenţe.
Misterul celor două decese a fost desluşit de medicii legişti, care au descoperit că femeia şi bărbatul au murit înecaţi cu pâine.
”În ambele cazuri, concluziile medico-legale preliminarii arată că decesul a survenit ca urmare a asfixiei mecanice cu bol alimentar”, a menţionat subcomisar Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Sursa: obiectivvalui.ro

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …