Astăzi elevii vor susţine cea de-a doua probă scrisă de la bacalaureat

Astăzi, peste 3.000 de elevi vor susţine cea de-a doua probă scrisă de la bac. Aproape 1.900 dintre ei vor da examen la matematică, disciplină care a creat mari probleme generaţiilor anterioare.

bacalaureat_2011_47358300

 

Absolvenţii de liceu susţin astăzi al doilea examen scris din cadrul bacalaureatului: proba obligatorie a profilului. Elevii de la real, tehnologic şi pedagogic vor da examen la matematică, în timp ce absolvenţii de la uman şi de la filiera vocaţională vor susţine examenul la istorie.
Din judeţ sunt aşteptaţi 3.039 de candidaţi, dintre care 1.148 vor da istoria, iar 1.891 matematica. Dintre cei care susţin proba la matematică, 1.048 provin de la filiera tehnologică, 451 sunt de la ştiinţe ale naturii, 336 de la matematică-informatică, iar 56 de la pedagogic.
Este al treilea an în care absolvenţii de la liceele tehnologice, cu cele mai slabe rezultate la sesiunile de bacalaureat, vor avea la matematică subiecte diferite de ale celorlalţi candidaţi.

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …