Autostrada A8 a și început să fie furată. Au dispărut țevile necesare forajelor. Ulterior, au fost găsite la fier vechi

Nici nu au început bine lucrările pentru Autostrada A8 că în zona Tg. Frumos au și dispărut mai multe țevi de aluminiu necesare pentru forajele de înclinometrie pentru autostrada A8. Sesizarea a fost făcută mai întâi pe rețelele de socializare de activistul civic pentru infrastructura și dezvoltare, Irinel Bucur, iar mai apoi furtul a fost confirmat de polițiștii ieșeni.

Sesizarea lui Irinel Bucur:

„Fraților, e imposibil ce se intampla in tara asta cu specialii astia de ies la pensie la 40+ ani, la astia din politie ma refer!
Tocmai ce am fost anuntat de catre inginerul care coordoneaza lucrarile ca azi noapte, de la hotelul din Tg Frumos s-au furat mai multe tevi necesare forajelor de inclinometrie!
Tevile sunt din aluminiu si includ niste senzori cu care se verifica, in timp, daca sunt alunecari de teren.
Tevile acelea se baga in pamant la 25m adancime cu utilajele de forat.
Problema este ca politia romana nu se misca si inginerul identifica o parte din tevi la un centru ce colectare fier vechi din Tg Frumos (singurul) in timp ce politia nu face nimic, in stilul cunoscut dealtfel!
Apoi afla inginerul ca o alta masina a plecat cu alte tevi furate spre Pașcani si iar politia nu stie nimic!
Fratilor, autostrada e un PROIECT NATIONAL si chiar unul de SIGURANTA NATIONALA!
E cazul sa va miscati fundurile rapid si sa va faceti treaba pt care sunteti platiti ca nu se poate ca un om sa afle mai multe si mai repede decat voi care sunteti o echipa si aveti alte parghii!
Pana cand vor veni alte tevi, uite se sta si nu se foreaza ca n-au ce baga in acele gauri!
Hai, e vremea sa ne aratati de ce sunteti capabili, cei din cadrul politiei!
PS: s-a alertat atat presa cat si conducerea politiei pentru a se lua masuri!” se arata intr-o postare de pe Facebook, pe pagina unui activist civic pentru infrastructura si dezvoltare, Irinel Bucur.

Astăzi, miercuri, 22 martie, reprezentanții IPJ Iasi spun că țevile au fost găsite la un depozit din Tg. Frumos, iar persoanele care le-au sustras ar fi două femei.

„La data de 21 martie a.c., în jurul orei 13.30, polițiștii Poliției Orașului Tg. Frumos au fost sesizați cu privire la faptul că în nopatea precedentă, au fost sustrase mai multe țevi de aluminiu, ce aparțin unei societăți comerciale.În urma cercetărilor efectuate de polițiști au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei: două femei, de 44 ani și 45 de ani, din orașul Tg. Frumos.Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, țevile fiind găsite la un centru de colectare a fierului vechi.Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt„.

Sursa:

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/video-autostrada-a8-a-si-inceput-sa-fie-furata-au-disparut-tevile-necesare-forajelor-ulterior-au-fost-gasite-la-fier-vechi–348763.html

Vezi si

Ce au căutat românii pe Internet în 2023?

În 2023, românii care au navigat pe Internet au realizat căutări variate de cuvinte cheie, …