Fermierii din Vaslui care fac singuri tratamente fitosanitare pot face închisoare

Micii fermieri sau persoanele neautorizate care utilizeazã produse de protectia plantelor pentru uz profesional riscã închisoarea de la 1 la 5 ani sau amenzi de pânã la 15.000 de lei, potrivit unui proiect de OUG publicat în dezbatere publicã de Ministerul Agriculturii. De asemenea, documentul interzice vânzarea în fitofarmacii de erbicide si insecticide care au ambalaje de peste 1 kilogram sau 1 litru. Prin actul normativ publicat de MADR si semnat de ministrul Petre Daea, toti producãtorii agricoli care nu sunt fiscalizati nu vor mai avea dreptul sã îsi lucreze, practic, pãmântul, dacã nu fac contract cu o firmã care presteazã servicii agricole.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltãrii Rurale (MADR) a publicat marti, 22 noiembrie, în dezbatere publicã, un proiect de Ordonantã de urgentã privind fabricarea, reambalarea, importul, comercializarea, utilizarea si prestarea de servicii cu produse de protectie a plantelor pe teritoriul României. Documentul reglementeazã activitãtile desfãsurate cu produse de protectie a plantelor de cãtre operatorii economici pe teritoriul României, controalele oficiale si alte activitãti oficiale privind fabricarea, reambalarea, importul, comercializarea, utilizarea si prestarea de servicii cu produse de protectie a plantelor.

Citește mai mult: https://www.vremeanoua.ro/fermierii-din-vaslui-care-fac-singuri-tratamente-fitosanitare-pot-face-inchisoare/

Vezi si

Furturi repetate la Spitalul Judetean Vaslui

Un medic de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui a rãmas fãrã 2000 de lei, …

  • https://sonicssl.namehost.ro/8040/;
  • Smile FM Romania