Elevii negreșteni, implicați activ în protejarea mediului

Elevii Liceului „Nicolae Iorga” Negrești au plantat 1.000 de puieți de stejari în satul cioatele, suburbie a orașului Negrești, în cadrul campaniei naționale „Plantează în România!”.

Acțiunie lăudabilă a elevilor Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești! Pe data de 5 mai, aceștia au petrecut câteva ore bune în natură, plantând 1.000 de puieți de stejari, în încercarea de a proteja mediul înconjurător. Acțiunea a fost realizată în satul Cioatele, suburbie a orașului Negrești, cu sprijinul Primăriei Negrești, și s-a desfășurat în cadrul campaniei naționale „Plantează în România!”. Puieții au fost puși la dispoziția voluntarilor de către Asociația „Creștem România Împreună”.

„Mulțumiri din inimile verzi ale copiilor celor de la «Plantează în România!», care au trimis cei 1.000 de puieți de stejar promiși când liceul s-a înscris în proiect. Mulțumiri domnului director Matei Gabriel, domnului administrator al liceului Ionescu Cristian, pentru că au făcut posibilă această bucurie sinceră elevilor, aceea de a participa la cea mai ampla acțiune de plantare, așa cum au numit-o elevii. În această activitate însă, s-a implicat tot liceul, cu entuziasm, susținere, cu materiale, cu elevi, fiecare a pus suflet astfel încât, vineri după-amiază, au participat 75 de elevi și profesori la acțiunea de plantare. Satul Cioatele este situat la poalele unui deal care tot vine la vale.

Mulțumiri și gazdei, care i-a primit, însoțit și s-a implicat trup și suflet – un om foarte muncitor și gospodar, pasionat de cai, Vasile Zatanga. A fost extrem de fericit că acest teren este astfel salvat. Plantarea arborilor ofera nenumărate beneficii la nivel global, prin potențialul de a îmbunătăți calitarea aerului (arborii captează dioxidul de carbon din atmosferă) și de a crește biodiversitatea”, ”, au transmis reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui.

Aceștia au anunțat că evoluția și îngrijirea puieților proaspăt plantați va fi monitorizată după indicațiile transmise de către Asociația „Creștem România Împreună”.

„Fiecare dintre noi ar trebui să plantăm un copac, deoarece facem un mare bine mai ales generațiilor viitoare, cărora le lăsăm cel mai de preț cadou: aer curat! Nu uita: depinde de noi să ne schimbăm viitorul! Felicitări tututor voluntarilor responsabili pentru implicare!”, au mai transmis oficialii APM Vaslui.

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …