vineri, 30 septembrie , 2022

Intel lansează plăcile video Arc Pro, destinate aplicațiilor profesionale

Seria de plăci video Arc Pro a celor de la Intel este gândită pentru workstation-uri și laptop-uri puternice, destinate aplicațiilor profesionale. Pe scurt, dacă te ocupi cu graphic design, montaj video, animații și/sau editare 3D, plăcile astea sunt gândite astfel încât să te ajute în task-urile de acest tip. Este vorba de Intel Arc Pro A40 și A50, destinate workstation-urilor, și A30M care va fi disponibil exclusiv pentru laptop-uri de editare.

Modelul Arc Pro A40 este de tip single-slot, cu o putere de 3.5 TFlops, opt nuclee cu ray-tracing și 6 GB de memorie GDDR6. Această variantă este destinată sistemelor de dimensiuni mai mici, în timp ce A50 este gândit pentru sisteme mari și fioroase. Acesta din urmă este de tip dual-slot și are o putere de 4.8 TFlops, opt nuclee cu ray-tracing și 6GB de memorie GDDR6. Ambele plăci includ și patru mufe de tip Mini DisplayPort, pentru configurații cu monitoare multiple. Aici, Intel suportă mai multe variante: două monitoare de 8K la 60Hz, un monitor de 5K la 240Hz, două monitoare 5K la 120Hz sau patru monitoare 4K la 60Hz.

Bineînțeles, nu putem vorbi de plăci video fără să vorbim de jocuri. Teoretic, poți folosi plăcile astea și pentru gaming, dar dacă ăsta este scopul tău, cel mai bine ar fi să te îndrepți spre alte modele, pentru că acestea nu sunt gândite pentru gaming, ci pentru programe cum ar fi Blender, Premiere Pro sau DaVinci Resolve Studio. Un lucru foarte important care trebuie menționat este faptul că aceste plăci dispun de hardware acceleration pentru formatul AV1, feature despre care Intel spun că reprezintă o premieră în acest domeniu.

Citește mai mult: https://zonait.ro/intel-lanseaza-placile-video-arc-pro/

Vezi si

Netflix își deschide studio de jocuri video în Finlanda

Gigantul de streaming, Netflix, își va deschide propriul studio de jocuri video într-un efort de …