Light Phone este telefonul care ne-ar putea vindeca dependența de smartphone-uri

Într-o lume în care smartphone-urile au devenit omniprezente, ajungem să fim acaparați de funcționalitatea lor.

light-phone1

Ne folosim de smartphone-uri pentru o mulțime de lucruri, astfel încât apelurile au devenit o parte infimă din activitatea zilnică. Postăm pe Facebook, pe Instagram, vorbim cu prietenii pe Messenger și pe WhatsApp, ne uităm la clipuri pe YouTube, căutăm adresa la care trebuie să ajungem pe Google Maps sau folosim Waze când suntem la volan. Acestea sunt doar câteva dintre aplicațiile pe care ne bazăm zilnic și care ne prind în mrejele lor.

Light Phone propune o alternativă diametral opusă față de telefoanele actuale, adresându-se celor care vor să scape de toate funcțiile unui smartphone, dar care vor să poată fi căutați telefonic. Telefonul este extrem de mic, având dimensiuni similare cu ale unui card de credit, și ”știe” să facă destul de puține lucruri.

light-phone-2-786x575

Cu ajutorul lui Light Phone poți efectua și primi apeluri, poți stoca până la nouă numere de telefon într-o agendă și poți afla cât este ceasul. Atât și nimic mai mult. Nu poți trimite sau primi mesaje, nu poți să faci poze, nu poți să verifici starea vremii și nu poți face nimic altceva din ce faci cu smartphone-ul tău.

În plus, telefonul nu este un accesoriu Bluetooth pe care să-l conectezi la telefon. Pe smartphone îți vei instala o aplicație care îți va cere să-ți faci un cont, iar apoi vei redirecționa apelurile către telefonul nou. Dispozitivul are, totuși, o fărâmă de inteligență, deoarece rulează o versiune extrem de simplificată de Android.

Telefonul s-a lansat în 2015, pe Kickstarter, iar primele dispozitive au fost livrate în 2015. De acum, telefonul este liber la precomenzi și în afara campaniei Kickstarter, având prețul de 150 de dolari. Acesta va fi disponibil doar în SUA la început, dar ar putea ajunge și în alte zone, arată theverge.com.

Vezi si

YouTube pune stop clipurilor care promovează obiceiuri alimentare nesănătoase

Ușor de viralizat prin promovarea către un public numeros, mereu în căutarea de soluții pentru …