Mii de elevi din județul Vaslui rămân fără burse de merit după un ordin al Ministrului Educației

REVOLTĂ… Un ordin al Ministerului Educației a modificat media pentru acordarea burselor de merit, de la 8.50 la 9.50, ceea ce îi revoltă pe elevi. Mai multe asociații ale acestora spun că vor ataca în instanță acest act normativ care va afecta aproximativ 730.000 de elevi la nivel național.

Conform actului normativ, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.50, în loc de 8.50, cum era anterior. Până acum, Guvernul acorda burse de merit după cum urmează: elevii cu media 10 – 600 lei/lună; elevii cu medii de 9.50-9.99 – 300 lei/lună; elevii cu medii de 9.00-9.49 – 200 lei/lună; elevii cu medii de 8.50-8.99 – 100 lei/lună. Ultimele două categorii dispar, după ordinul ministrului Câmpeanu. „Este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectați sute de mii de elevi din țară. Astfel, 730 000 de elevi din România rămân fără burse. Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Câmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii 4 ani, 730 000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului”, susțin reprezentanții elevilor. Ei reclamă că ordinul a fost publicat „peste noapte, din pix, fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul Ministerului”. „Vom ataca în instanță ordinul, pentru a ne asigura că niciun elev nu va fi prejudiciat în urma unor ordine date peste noapte în mod ilegal”, potrivit sursei citate. Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm) cer revocarea din funcție a lui Sorin Câmpeanu, din cauza acestui ordin. Ordinul Ministerului Educației pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Sursa : https://www.vremeanoua.ro/mii-de-elevi-din-judetul-vaslui-raman-fara-burse-de-merit-dupa-un-ordin-al-ministrului-educatiei/

Vezi si

Profesorii vasluieni intră în grevă de avertisment: timp de două ore, nu vor intra la ore!

GREVĂ… Sindicaliștii din învățământ au anunțat că, începând de mâine, vor intra în grevă de …