S-a spart conducta la amenzi!

abuzurile_politiei_campia_turzii_logan_mcv

Într-o singură zi, poliţiştii rutieri din judeţul Vaslui au dat 63 de amenzi şoferilor care nu au respectat diverse reguli de circulaţie, cuantumul total ridicându-se la 10.450 de lei. Acţiunea, care s-a desfăşurat simultan în 15 judeţe, a vizat reducerea numărului accidentelor de circulaţie ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată. În acest an, patru persoane, membri ai aceleiaşi familii, şi-au pierdut viaţa după ce maşina în care se aflau a fost spulberată de un tren interregio, la ieşirea din Vaslui.

Pe 29 iulie, poliţiştii rutieri vasluieni, împreună cu cei de la Transporturi Feroviare au aplicat 63 de amenzi conducătorilor auto care au încălcat regulile de circulaţie. Acţiunea s-a desfăşurat la trecerile de nivel cu calea ferată.
„Poliţiştii rutieri, împreună cu cei de la Transporturi Feroviare au aplicat 63 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.450 de lei. Totodată, au reţinut nouă permise în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice, dintre care cinci pentru nerespectarea normelor legale la trecerea la nivel cu calea ferată, două pentru efectuarea manevrei de depăşire pe trecerea la nivel cu calea ferată şi două pentru alte fapte”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui.
Acţiunea a fost coordonată de Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Rutiere, circa 400 de poliţişti acţionând în zona trecerilor la nivel cu cale ferată din judeţele Vaslui, Argeş, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Timiş, Vâlcea şi Vrancea. În total, au fost aplicate peste 1.300 de amenzi, iar în cazul a 106 şoferi, s-au reţinut şi permisele de conducere.
„De la începutul anului, în judeţul Vaslui au fost înregistrate două accidente rutiere care au avut drept principală cauză nerespectarea regulilor la trecerea de nivel cu calea ferată, consecinţele fiind patru persoane decedate şi două rănite uşor”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Tragedie pe calea ferată

Ce mai grav astfel de accident din acest an s-a soldat cu moartea a patru persoane, membri ai aceleiaşi familii, şi s-a petrecut pe 9 februarie, la ieşirea din Vaslui. Tragedia a avut loc cu câteva minute înainte de ora 18, pe strada Călugăreni, la trecerea de nivel cu calea ferată a DN 2F.
Ilie Tănase (54 de ani), din Sulina, judeţul Tulcea, se afla la volanul unui autovehicul înmatriculat în judeţul Galaţi şi circula dinspre Vaslui către Bacău. La trecerea de nivel cu calea ferată simplă, fără bariere, şoferul, crezând că are timp să treacă înainte să vină trenul, a ignorat semnalele acustice şi luminoase. Din nefericire, nu s-a întâmplat aşa. Maşina în care se aflau el, soţia (Sânziana, 49 de ani), fiica (Dana, 25 de ani) şi Vasile Bostan (40 de ani), din Galaţi, cumnatul său, a fost spulberată de trenul interregio 1666 Iaşi – Bucureşti Nord. Impactul a fost atât de puternic, încât toţi cei patru au murit pe loc.
Maşina a fost târâtă în jur de 300 de metri, înainte ca mecanicul de locomotivă să poată opri trenul. Cei care au fost martori la tragedie au sunat imediat la 112, la faţa locului sosind mai multe echipaje de la Ambulanţă şi SMURD. Trei dintre victime rămăseseră prinse între fiarele maşinii, în timp ce a patra a fost aruncată lângă şine. Din nefericire, medicii nu au putut decât să constate decesul.

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …