miercuri, 24 aprilie , 2024

Un profesor din Vaslui acuză poliţiştii că l-au bătut trecerea de pietoni

646x404 (1)

Patru poliţişti din cadrul Serviciului de Protecţie şi Intervenţie Rapidă a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui sunt acuzaţi că au agresat profesor la un liceu din Vaslui, pe o trecere de pietoni din oraş. Incidentul a avut loc duminică seara, în jurul orei 22.00, în prezenţa mai multor martori. Adrian Munteanu (47 ani) este profesor de georgrafie la Liceul „Ion Mincu” din Vaslui.

Duminică serara, se îndrepta spre domiciliu, alături de un prieten. Bărbatul povesteşte că în apropierea Pieţei Traian, în timp ce s-a angajat în trecerea străzii pe marcajul pietonal, a observat o dubă a Poliţiei care a trecut  în mare viteză, razant pe lângă ei, fără a avea pornite semnalele luminoase şi acustice. Profesorul recunoaşte că i-a apostrofat pe poliţişti, atenţionându-i că se află pe o trecere de pietoni.

Martorii povestesc cei patru poliţişti au coborât din dubă şi l-au lovit cu pumnii şi picioarele pe bărbatul care a strigat la ei, după care s-au făcut nevăzuţi. În zonă a fost solicitat un echipaj de la Ambulanţă care i-au acordat îngrijiri la faţa locului profesorului Munteanu. Acesta nu a dorit să fie transportat la spital.

“Pacientul era policontuzionat prin agresiune, declarativ, însă a refuzat pe bază de semnătură să fie transportat la spital”, a precizat Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui. Indignat de atitudinea poliţiştilor, Adrian Munteanu a depus astăzi o plângere împotriva acestora. “Solicit Poliţiei Române daune de un leu şi să îşi ceară scuze public pentru acest abuz.”, a menţionat profesorul Adrian Munteanu.

Varianta Poliţiei Reprezentanţii IPJ Vaslui neagă că poliţiştii l-ar lovit pe Adrian Munteanu, susţinând că acesta se afla sub influenţa bâuturilor alcoolice. “Fără absolut niciun motiv, persoana respectivă, aflată în stare de ebrietate, le-a adresa injurii celor patru colegi, care se aflau în misiune. Aceştia au coborât din maşină, l-au luat de pe partea carosabilă şi l-au pus pe trotuar, fără a-l agresat”, a declarat subcomisarul Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Martorii: “Nu am putut interveni” “Omul era pe trecerea de pietoni. Nu a înjurat, nu a făcut semne obscene, nimic. Doar a atras atenţia şoferului că a greşit. Nu am putut interveni. Vă daţi seama, era o maşină de poliţie. Dacă era în misiune şi căuta vreun urmărit general sau local ?! Nu te poţi băga. Dacă era o maşină mică, din care coborau patru golani şi luau omul la bătaie, era altceva. Săream. Dar aşa, vorbim de oameni ai legii, de la care te aştepţi să îţi acorde măcar prioritate pe trecerea de pietoni, nu să te ia la bătaie aiurea.”, a declarat unul dintre martorii care au asistat la incident.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …